Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon
« Tilbake
Du er her »

Spennende mediefremtid

Publisert: 21.12.12 kl. 00:00

De harde pakkene vil nok også i år være en vinner under juletreet. Mange vil få sitt første nettbrett eller en ny smarttelefon. Og slik blir våre medievaner enda mer digitale i 2013 enn de var i 2012.
Les mer )

Din egen kanalsjef?

Publisert: 16.11.12 kl. 00:00

I dag har de fleste av oss så mange tv-kanaler som vi kan ønske oss. Nå endres også dette slik at du ikke lenger trenger å tenke kanaler, men kan velge hvilket program du ønsker å se. Og i økende grad kan du bestemme akkurat hvor og når du skal se hva. Er snart den tiden da lunsjpraten dreide seg om tv-programmer alle hadde sett, forbi? Går vi nå inn i en tid da få ser på det samme og alle blir sin egen kanalsjef?
Les mer )

Det haster med ny avismoms

Publisert: 28.09.12 kl. 07:00

Andreas Wiese skriver innsiktsfullt om aviser og moms i en kommentar 26. september. Utfordringen er, som han peker på, at den digitale transformasjonen flytter mediebruk og penger fra papir til skjerm. Det krever nye grep, også avgiftsmessig.
Les mer )

Eierskap i en endringstid

Publisert: 17.08.12 kl. 00:00

Medieeierskapsloven er gått ut på dato. Derfor er det positivt at Kulturministeren vil ha lovendringer som fanger opp endringene i mediemarkedet. Men klarer loven å ta hensyn til de utfordringer dagens nyhetsmedier står overfor? Og vil en fornyet lov reelt makte å ivareta eget formål?
Les mer )

Ny mediehverdag

Publisert: 25.05.12 kl. 00:00

15. mai ble det offentlig at Mediebedriftenes Landsforening har endret syn på avismomsen. Dette kan synes som en intern bransjesak, men konsekvensene er potensielt store. Det handler om at forretningsmodellen for avisene er i sterk endring, og at finansieringsgrunnlaget for den viktige journalistikken er i ferd med å svikte. Derfor er det nødvendig å tenke nytt innenfor mediepolitikken.
Les mer )

MBL mener: NRK må få nye vedtekter

Publisert: 07.04.11 kl. 00:00

Mediebedriftenes Landsforening, TV2, Berner Gruppen og VG har i uttalelser til Medietilsynet uttrykt sterk bekymring for NRKs strategi og utvikling i det digitale mediemarkedet. I sine høringsuttalelser har de privateide og kommersielt finansierte medieaktører tatt til orde for en kritisk gjennomgang av NRKs nettstrategi, for en fornyet gjennomgang av NRKs mandat og vedtekter og for en mer effektiv kontroll- og godkjenningsordning av nye NRK-tilbud på nettet. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas oppfatter dette som gjentatte og samordnede angrep på NRK fra de kommersielle mediehusene, leser vi av hans innlegg i Kampanje 1. april.
Les mer )

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no