Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon
« Tilbake
Du er her »

Utvikling: Prosjektet "Mitt Innhold" i gang fra august

I august kjører MBL i gang prosjektet "Mitt innhold". Sammen med selskapet cXense skal en rekke lokalaviser lære mer om sitt eget innhold om brukerne av nettsidene deres. – Det er plass til et par til i prosjektet, sier fagsjef Geir Engen i MBL (bildet).

 

Sunnhordland, Firda, Lofotposten, GD og Agder er blant avisene som er med i prosjektet til nå, opplyser fagsjef Geir Engen. Han er ansvarlig for prosjektet.

-Det eneste vi krever av deltagerne er at de er interessert i å lære noe nytt og at de setter av tid til deltagelse i prosjektet. Dessuten blir det et par felles møter i Oslo. Ut over dette vil mesteparten av arbeidet bestå i å lære å nyttiggjøre seg verktøyet, forteller MBLs fagsjef. Han ser frem til å komme i gang etter sommerferien.

Selskapet cXense tilbyr programvare som gir deltagende aviser inngående kunnskap om de brukerne som besøker avisenes nettsider. -Det gjør de gjennom at det bygges såkalte profiler på brukerne. Disse profilene brukes så til å levere mer relevant innhold til leserne, forteller MBLs fagsjef, og legger til at profilene selvsagt også kan brukes til å servere mer relevante annonser til leserne.

I tillegg tilbyr cXense muligheten til indeksering av alt innhold som ligger på nettavisen. Det betyr at hvert enkelt mediehus tilbys en meget nyttig mulighet til å skaffe seg kunnskap om alt innholdet de har liggende på sine sider.

-Med dette prosjektet vil vi gi de deltagende mediehusene mulighet til å få detaljert innsikt i det som skjer på siten deres, sier Geir E Engen.

Gjennom å dele informasjon om brukerne vil hver av dem som er med i prosjektet få tilgang til langt mer detaljerte data om brukerne enn de får alene.

For eksempel kan en lokalavis nå vite at en bruker som kommer til nettstedet deres er interessert i en viss type innhold før de kommer til dem. Dette kan være svært nyttig med tanke på å gi leserne innhold de oppfatter som relevant.

Interesserte kan kontakte Geir E. Engen

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no