Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon

Pressefriheten i fokus når MBL deltar i Arendalsuka

Pressefrihet, ytringsfrihet og demokratibygging med et dypdykk i Myanmar står på agendaen når Mediebedriftenes Landsforening (MBL) deltar som en av mange ulike aktører under Arendalsuka i august. – Dette er et arrangement vi ville være med på, sier MBLs adm. direktør, Randi S. Øgrey. – Arendalsuka har som mål å bli den viktigste møteplass mellom politikk og samfunnsliv, sier leder av styringsgruppen, Stein Gauslaa.

Foto: www.arendalsuka.no

 

-Å være til stedeunder Arendalsuka ser vi på som en mulighet til å synliggjøre presse- og ytringsfriheten, selve grunnlaget for mediebransjen. At vi velger å sette søkelyset på Myanmar, handler om et land som etter 49 år med et uforsonlig militærdiktatur nå åpner opp for demokrati og en gryende fri presse. Det er en spennende og utfordrende prosess, og det gir håp for pressefriheten, som er under press i veldig mange land, sier MBLs. adm. direktør Randi S. Øgrey.

 Statssekretær Utenriksdepartementet, Torgeir Larsen, kommer for å delta i debatten. Det gjør også lederen for den oslobaserte eksilradiostasjonen Democratic Voice of Burma, Khin Maung Win, Kommunikasjonsrådgiver Håvard Kleppa, fra Oslosenteret, samt, MBLs adm. direktør, Randi S. Øgrey. Debatten skal holdes i en åpen og uformell atmosfære torsdag 16. august kl. 14 på restauranten Madam Reiersen i Pollen, og blir et av mange små og store arrangementer i Arendal i løpet av disse tre dagene.

En viktig møteplass

-Vårt mål er at dette skal den viktigste møteplass mellom politikk og samfunnsliv og på et tidspunkt som passer Arendal, i overgangen mellom ferie og jobb, sier Stein Gauslaa.

Modellen for Arendalsuka er den svenske Almedalsveckan på Gotland, som har utviklet seg til å bli det man nå kaller Sveriges største demokratiske møteplass. – Når man ser hvor viktig Almedalsveckan er blitt for svenske medier, er det veldig hyggelig at MBL blir med fra starten, sier Stein Gauslaa, som forteller at også VG vil være sterkt til stede og blant annet streame noen av debattene fra Arendalsuka.

Fra 15. til 17. august vil det syde av liv i Arendal sentrum. Det skal skapes utallige møteplasser mellom næringsliv, organisasjoner og politikk på ulike nivåer. Arrangementet inneholder dessuten et variert og spennende kulturprogram med mange kjente artister.

Stor spennvidde – Det vil bli en partilederdebatt, der alle partilederne deltar. Det vil bli en EU-duell mellom Nei til EU og Europabevegelsen, en Norge- og verden debatt, der Kåre Willoch og Kjell Magne Bondevik vil delta Justisminister Grete Faremo skal snakke om nasjonalt beredskap. Det vil også bli en diskusjon om Nordområdene forteller Stein Gauslaa. Dagen før åpningen vil dessuten alle ungdomspartilederne ha sin debatt, som skal foregå på Hove leir.

Følg med på hva som skal skje under Arendalsuka her: http://www.arendalsuka.no/

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no