Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon
« Tilbake
Du er her »

Lokalaviser satser digitalt

Ti av MBLs medlemmer har siden 2011 vært med i prosjektet Lokal Digital. Prosjektet som skulle bidra til å utvikle betalte digitale produkter med basis i erfaringene fra prosjektet Digital lesing (MBLs lesebrettprosjekt), er nå i sluttfasen. Produktene som er utviklet i prosjektet lanseres nå i begynnelsen av 2013. Når alle er lansert vil MBL invitere til en work shop for å presentere produktene.

 

Prosjekt Lokal Digital har hatt som hovedmål å bidra til posisjonering av ulike digitale produkter, og hvordan e-avis, mobil, web og lesebrett (e-ink/Android/iPad) skal posisjoneres i forhold til hverandre. Hva skal være gratis, hva skal bundles med papir etc. Mikal Rohde har vært prosjektleder.

Bladet Vesteraalen, Helgelands Blad, Hallingdølen, Jærbladet, Nationen, Sunnhordland, Valdres, Varingen og Vest-Telemark Blad har alle deltatt i prosjektet.

– Dette har vært et fantastisk lærerikt prosjekt å være med på. Utfordringen har vært å kunne lansere lokalavisene uten særlig ekstra arbeidsinnsats på nett, brett og mobil, i tillegg til utgivelsen av våre tradisjonelle papirutgaver. Det er nå løst. Økonomisk er dette heller ikke blitt uoverkommelig for de fleste småavisene. Vi snakker om 70-80.000 kroner ekstra i året for den fullstendige e-avisløsningen. Og best av alt; Bestemmer avisene seg for å ta denne løsningen i bruk, kan du signere avtale i dag og lansere egne nett-, brett- og mobilutgaver om en uke til fjorten dager, sier daglig leder og ansvarlig redaktør i Varingen, Jan Fossen.

-Det er utrolig gøy at prosjekt Lokal Digital innebærer at flere bedrifter nå lanserer nye og spennende produkter til sine lesere. Vi tror at det som er utviklet gjennom prosjektet har stor relevans for svært mange av våre medlemmer, og vi vil i løpet av første kvartal arrangere en samling der vi presenterer resultatet og gir våre øvrige medlemmer detaljert informasjon om hva som skal til av innsats og penger for å komme i gang med gode og relevante digitale produkter. Slik deling av kunnskap og innsikt er en viktig del av de prosjektene vi kjører i MBL regi, sier fagsjef Geir E Engen.

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no