Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon
« Tilbake
Du er her »

MMU-verktøyet presenteres

Publisert: 10.01.13 kl. 00:00

Multi Media Univers-Norge, som MBL har grunnlagt sammen med Mediebyråforeningen og Annonsørforeningen, presenterer fredag 11.januar brukerverktøyet "Software Multi Media Planner" i VG-auditoriet. Presentasjonen representerer starten på den virkelige bruken av MMU. Alle deltagende mediebedrifter og mediebyråer er invitert. Det er påmeldt ca. 100 deltagere.
Les mer )

Disse konkurrerer om gjeve salgs- og markedspriser

Publisert: 07.12.12 kl. 11:28

Fædrelandsvennen, Bygdeposten, Bonnier og Romsdals Budstikker er alle blant de nominerte til MBLs priser årets opplags- og markedsavdeling og årets salgsavdeling 2012. Hensikten med kåringen er å ha fokus på profesjonell utvikling av salgsarbeidet i salgs-, opplags- og markedsavdelingene i norske mediebedrifter tilsluttet MBL. Vinnerne blir utropt på MBLs markedsdager i Trondheim i 2013. Se alle de nominerte her
Les mer )

Over 83.000 elever har aviser på timeplanen

Publisert: 02.11.12 kl. 09:26

Uke 44 er avisuke. Denne uken har over 83.000 av årets tredje- og sjetteklassinger hatt avisen som sitt viktigste arbeidsredskap i skoletimene. Målet er å skape en skolehverdag der undervisningen er dagsaktuell.
Les mer )

3.-klassingene på Sigerfjord skole har lest Bladet Vesterålen hele uka (Foto: Inger Merete Elven)

Jubel for Avis i Skolen i Paris

Publisert: 19.10.12 kl. 00:00

Torsdag og fredag denne uken møtes representanter fra alle Wan-Ifras medlemsorganisasjoner til det halvårlige møtet i organisasjonens Young Readers-komite. Her presenteres prosjekter de ulike land har gjort rettet mot unge lesere. Avis i Skolens representant, Sigurd Sæthre(bildet), skapte jubel da han fortalte om undervisningsmaterialet om skoleavis som er utviklet for det nye valgfaget ”Medier og informasjon” på ungdomstrinnet. Nå blir heftene oversatt til engelsk.
Les mer )

Produksjonstilskudd for 2012 fordelt

Publisert: 19.10.12 kl. 00:00

Medietilsynet har fastsatt beløpet avisene får i produksjonstilskudd i 2012. Totalt blir 287,9 millioner kroner fordelt på 139 aviser.
Les mer )

Mediaprospect 2013 – nå i salg fra MBL

Publisert: 27.09.12 kl. 00:00

Eriks Wilbergs årlige Mediaprospect, analyser og tanker foran budsjettåret 2013, er nå ferdig og kan kjøpes fra MBL. Tilbudet er eksklusivt for MBLs medlemmer. Rapporten inneholder et vell av faktaopplysninger, analyser og kommentarer om de fleste sidene ved vår virksomhet. Rapporten vil være et viktig bidrag i det planleggings- og budsjettarbeidet som alle nå arbeider med.
Les mer )

Sept 2012 - Lesertall: Mediehusene vokser til tross for nedgang på papir

Publisert: 27.09.12 kl. 09:29

Færre leser papirutgavene, men flere holder seg oppdatert via de digitale utgavene. De fleste mediehusene øker sin publikumsoppslutning, og mobil øker mest. Det viser lesertallene for avisene/mediehusene i perioden juli 2011 til juli 2012.
Les mer )

Ukraina: 14 punkter på pressefrihetens forbedringskalender

Publisert: 31.08.12 kl. 00:00

Det står dårlig til med pressefriheten i Ukraina, og situasjonen forverres. Det viser en rapport utarbeidet av flere ytringsfrihetsorganisasjoner. Nå skal internasjonal presse gi sine kolleger moralsk støtte på veien mot en friere og uavhengig presse. I neste uke er det tid for internasjonal mediekonferanse i Kiev i WAN-Ifra-regi.
Les mer )

Nye lesertall for avis, magasin-/ukepresse og mediehus presenteres 19. september

Publisert: 17.08.12 kl. 00:00

I forbindelse med MBLs årsmøte, vil nye lesertall bli fremlagt på fagdagen 19. september kl. 11.00 i VG-auditoriet. For avis vil det foreligge nye lesertall for papiravisene, nettavisene og mediehusene samlet fra TNS Gallups undersøkelse Forbruker & Media. For magasin- og ukepressen vil det for første gang bli presentert valutatall fra en splitter ny undersøkelse. Den nye undersøkelsen representerer noe fundamentalt nytt både teknisk og innholdsmessig.
Les mer )

WAN-Ifra: Ta turen til Kiev i september

Publisert: 09.08.12 kl. 00:00

2.-5. september holder WAN-Ifra sin årlige konferanse, World Newspaper Congress & Editors Forum, i Kiev i Ukraina. WAN-Ifra-kongressen er en unik mulighet til å møte og lytte til en rekke fremgangsrike og inspirerende foredragsholdere, få innblikk i de siste innovasjoner, debattere pressefrihet og ikke minst – treffe og utveksle erfaringer med kollegaer fra hele verden.
Les mer )

Et flermedialt momsregime

Publisert: 01.06.12 kl. 00:00

Professorene Hans Jarle Kind og Jarle Møen ved Norges Handelshøyskole argumenterer i Aftenposten 31. mai godt for hvorfor det er riktig å innføre lik momssats på åtte prosent for digitale og papirbaserte aviser. Ulike momssatser hindrer omstilling og effektiv ressursbruk, og er ikke ønskelig verken fra avisenes, lesernes eller samfunnets side. Momsfritaket for avisene er ikke begrunnet ut fra distribusjonsmåte. Det er samfunnets bidrag til pressens samfunnsoppdrag: Et mangfold av selvstendige medier som med kvalitet og integritet bidrar til en engasjert og opplyst offentlighet.
Les mer )

Medietilsynet lyser ut produksjonstilskudd for 2012

Publisert: 15.03.12 kl. 00:00

Fredag 30. mars 2012 er fristen for å søke om produksjonstilskudd for 2012. Bevilgningen til produksjonstilskuddet for 2012 utgjør 287,944 millioner kroner. Dersom avisen ikke klarer å holde søknadsfristen, må Medietilsynet kontaktes for å avtale ny frist. Aviser som ikke holder fristen, mister retten til tilskudd.
Les mer )

Disse er Best Yet

Publisert: 05.03.12 kl. 00:00

Det var i år 11. gang Mediebedriftenes Landsforening delte ut Best YET til unge kreative. Best YET er en europeisk idékonkurranse for unge kreative i regi av avisforeningene i Europa. Hensikten er å inspirere unge kreative til å lage bedre annonser for Norges største reklamekanal: Avisen. Årets vinnerteam er fra Kitchen/Try - Christian Lauritzen og Jonas Grønnern. se alle vinnerne her.
Les mer )

Årets vinnerteam Christian Lauritzen og Jonas Grønnern med MBLs direktør Randi S. Øgrey.

Opplaget 2011: Nett og mobil vokser – Fortsatt svikt på papir

Publisert: 16.02.12 kl. 12:00

Opplag og lesertallene følger det samme sporet vi har sett de siste årene: Avisene vokser på de digitale plattformene, men taper opplag og lesere på papirutgavene. Den digitale veksten bidrar til at mediehusene beholder -og styrker- sine posisjoner i sine respektive markeder.
Les mer )

Hvem blir Best Yet?

Publisert: 09.02.12 kl. 00:00

I går (8. februar) arrangerte MBL årets Best YET konkurranse. Best YET er en europeisk konkurranse om å lage den beste avisannonsen på et gitt tema. Konkurransen er åpen for unge kreative under 30 år. Konkurransen ble holdt på Westerdals i Oslo hvor 54 team deltok og på Norges Kreative Fagskole i Stavanger hvor 14 team deltok. Årets case var Skyr Müsli.
Les mer )

Er du Best YET?

Publisert: 25.01.12 kl. 11:07

8. februar arrangerer MBL årets Best YET konkurranse. Best YET er en europeisk konkurranse om å lage den beste avisannonsen på et gitt tema. Konkurransen er åpen for unge kreative under 30 år.
Les mer )

De nominerte til Årets salgsavdeling og Årets opplags- og markedsavdeling 2011

Publisert: 30.11.11 kl. 14:20

26. mars deler MBL ut prisene Årets salgsavdeling og Årets opplags- og markedsavdeling 2011, under MBLs markedsdager i Alta. Nå har juryen offentliggjort nominasjonene til de to prisene. 12 salgsavdelinger og fem opplags- og markedsavdelinger er med til finalerunden. Les hvilke de nominerte er her:
Les mer )

Annonsemarkedet: Innstikk, nett og ukepresse vokser fortsatt

Publisert: 17.11.11 kl. 14:33

Dagspressen omsatte for 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal i år. Det betyr en markedsandel på 30 prosent og at papiravisene fortsatt er overlegne som annonseorgan. Men kanalen taper likevel nesten to prosent av reklameinntektene sammenlignet med samme kvartal i fjor. Ukepressen øker med nærmere 11 prosent i samme periode, mens nettet kan vise til 11,6 prosent økning.
Les mer )

MBLs Unge lesere-pris for 2010 til Glåmdalen

Publisert: 17.11.11 kl. 16:00

Avisen Glåmdalen ble i dag tildelt prisen Unge Lesere for 2010, avisen får prisen for sin ungdomssatsning Politisk Pepper. Prisen ble delt ut på MBLs Unge Lesere-konferanse på Gardermoen. Dette er andre gang på to måneder at Glåmdalen mottar pris for sin ungdomssatsning.
Les mer )

Avisa Hordaland kåret til Europas beste lokalavis

Publisert: 16.11.11 kl. 12:19

I den prestisjetunge konkurransen European Newspaper Award, er avisa Hordaland på Voss kåret til Europas beste lokalavis. Hordaland er en eksemplarisk lokalavis for Europa, heter det i juryens begrunnelse.
Les mer )

September 2011: Lesertall

Publisert: 07.09.11 kl. 10:05

Nye lesertall for avisene - målt fra august 2010 til juli 2011: Det er fortsatt nedgang i lesertallet for avisene, men nedgangen siste halvår har flatet ut. Nettutgavene fortsetter å vokse. Dermed blir mediehusenes samlede dekning stabil. Dette viser de nye leser- og brukstallene fra Forbruker & Media.
Les mer )

Avissalget er viktig for dagligvarehandelen

Publisert: 30.05.11 kl. 14:11

Salget av aviser har stor betydning for inntjeningen i dagligvarehandelen. Det viser en undersøkelse utført av Synovate, på oppdrag fra Mediebedriftens Landsforening. Aviser er en svært viktig trafikkskaper i butikkene, og en stor andel av aviskundene handler på impuls.
Les mer )

Vedtekter for Årets Avistegning

Publisert: 29.03.11 kl. 00:00

Prisen for Årets Avistegning deles ut annet hvert år. Den er innstiftet i fellesskap av Norsk Journalistlag (NJ), Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Redaktørforening (NR).
Les mer )

Aviskatalogen på nett i ny og tidsriktig versjon

Publisert: 30.09.10 kl. 10:04

Marked Kommunikasjonen mellom annonsører og mediehus blir bedre, og mediehusene får et mer presist arbeidsverktøy. Den nye aviskatalogen på nett er lansert, men kan og skal utvikles videre. – Gi oss tilbakemeldinger. Vi ønsker en lang liste med gode råd fra dere som vi kan jobbe med, sa MBLs fagsjef Helge Holbæk-Hanssen (bildet) da han møtte mange av brukerne av Aviskatalogen til et frokostmøte i regi av MBL, onsdag.
Les mer )

Årets Mediepriser 2009 AVIS - Ta vare på de gode sidene

Publisert: 18.12.09 kl. 00:00

Nå er det på tide å finne frem til de beste sidene og innslagene laget i 2009. Mediebedriftenes Landsforening inviterer for 29. gang alle norske aviser, magasiner, ukeblader, nettaviser, web-TV og lokal-TV stasjoner til å delta i kampen om å bli best i Norge. Siste frist for innsendelse: 25. januar 2010. Les alt om konkurransen og last ned deltakerskjema her.
Les mer )

Avisa Nordland vant prisen Unge Lesere 2009

Publisert: 16.11.09 kl. 00:00

I skarp konkurranse med 11 andre bidrag, gikk Avisa Nordland av med seieren i konkurransen ”Unge Lesere 2009” – beste ide for å nå yngre lesere. Prisen ble utdelt på MBLs Unge Lesere seminar på Gardermoen 12. november.
Les mer )

Vinnere årets mediepriser AVIS 2008

Publisert: 06.05.09 kl. 23:00

6. mai ble årets mediepriser delt ut på Ole Bull Scene i Bergen. Her er alle avisvinnerne med jurybegrunnelser.
Les mer )

Vinnere Best YET 2009

Publisert: 13.03.09 kl. 19:00

Vinnere i MBLs konkurranse Best Yet ble kåret på Gullblyanten 13. februar. Årets norske konkurranse sprengte tidligere rekorder: 62 team deltok og alle leverte. Årets case var en annonse for den kjente merkevaren Møllers Tran, rettet mot foreldre til barn under 10 år. Les hvem som vant her.
Les mer )

Alle bidrag Best Yet 2009

Publisert: 09.03.09 kl. 00:00

Hele 62 team leverte inn sine arbeider. Blant disse ble bronse, sølv og gull plukket ut. Juryen har bestått av: Robert Radoli- Dinamo, Sigurd Solberg- McCann, Ester Hjellum- Try, Andrè Koot- SMFB og Anders Beichmann- MediaNorge.
Les mer )

2008: Opplag- og lesertall - Suksess og nedgang

Publisert: 17.02.09 kl. 12:00

Det totale opplagstallet for MBLs medlemsaviser viser en nedgang på 2,8 prosent i 2008. Det er noen få aviser som står for det meste av nedgangen. Mange aviser klarer seg bra, ikke minst nisjeaviser og lokalaviser. Morgenbladet er fjorårets opplagsvinner, mens vel 60 prosent av avisene har tilbakegang.
Les mer )

Opplagstallene offentliggjøres 17. februar

Publisert: 10.02.09 kl. 00:00

Tirsdag 17. februar offentliggjøres avisenes leser- og opplagstall. Pressekonferansen holdes på Hotel Continental og starter kl. 12.00, og vil streames live på våre nettsider. Tallene vil være tilgjengelige på MBLs nettsider fra samme tidspunkt. Se agendaen for pressekonferansen her:
Les mer )

Årets salgsavdeling og opplagsavdeling for 2008 skal kåres

Publisert: 03.02.09 kl. 00:00

Jobber du i landets beste salgs- eller opplagsavdeling? Da er dette konkurransen for deg. For sjette gang vil MBL kåre Årets salgsavdeling og for andre gang kårer vi Årets opplagsavdeling. Alle avis-/mediehus og samkjøringer tilsluttet MBL kan delta og alle har mulighet til å vinne.
Les mer )

Makspris fra Posten

Publisert: 09.09.08 kl. 00:00

Posten har tallfestet en eventuell prisjustering for avisdistribusjon til å ikke overstige to til tre prosent i 2009. Kommunikasjonsbedriften har også pålagt seg selv kvalitetskrav og konsekvenser ved mangelfull distribusjon av aviser.
Les mer )

Husstandstallene

Publisert: 03.08.11 kl. 10:15

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no