Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon

Om lokal-TV

Det er pr 6.12.09 12 TV-selskap som er medlem i lokal-TV grupperingen i MBL, alle har konsesjon for allment bakkesendt lokalfjernsyn.

Trenden nå er at lokal-tv stasjoner integrert i mediehus blir færre og at selvstendige lokal-tv stasjoner øker.

Tidligere hadde stasjonene en samarbeidsavtale med TVNorge. Nå sender stasjonene en  egen TV-kanal som distribueres hos forskjellige distributører på kabel og fiber i tillegg til i det digitale bakkenettet.

Forskjellig sendetid

På det digitale bakkenettet har stasjonene med bidrag fra MBL forhandlet frem en avtale med Rikstv som innebærer en sendetid fra kl. 17.30 -24.00 7 dager i uken.  Hos Get, Altibox og Canal Digital kabel har stasjonene en 24 timers kanal.

Enkelte har også video on demand løsninger som TVVest hos distributøren Altibox.

Forskjellig EPG plassering

Distributørene har plassert stasjonene forskjellige steder i den elektroniske programguiden. Best er Get som har stasjonene på kanal 6.

Hos RiksTV ligger lokal-tv fra epg plass nr. 18 – 24.

Loop

Stasjoner har de siste årene sendt sine sendinger i loop. Det betyr at de har valgt en foretningsmodell der de alltid skal være tilgjengelig med en lokal-TV-sending på kanalen. De fleste produserer opp mot 30 minutter sendetid daglig. Enkelte, som TVHaugaland, har satset mye også på direktesendinger. TVHaugaland sender mye sport o.a. direkte.

Sendingene

Sendingene til de kommersielle lokal-TV stasjonene er basert på nyheter, aktualiteter, sport, værmelding og ulike magasiner. De aller fleste stasjonene har daglige nyhetssendinger. Enkelte av stasjonene sender også eksterne magasiner som f. eks. Skiguiden produsert av Lars Bull.

Norgesrevyen

Stasjonene samarbeider om magasinprogrammet Norgesrevyen. Det blir høsten 09 produsert av TVAdressa og er en samling av 6-8 reportasjer fra hele landet.

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no