Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon

Vinnere Årets mediepriser - TV 2007

BTV, Avisa Nordland, VF24, Aftenposten TV og fvntv er alle vinnere av årets mediepriser-TV. Se alle vinnerne med begrunnelse her.

Det har kommet inn totalt 73 bidrag fordelt på 4 klasser. 18 nyhessaker, 19 reportasjer, 14 bidrag i klassen for programledere og 22 bidrag i kategorien åpen klasse.

Juryen har bestått av Terje Giil Fugleberg (juryleder) NRK Kompetanse, Glenn Due-Sørensen TVNorge nyhetene og Therese Manus Hønningstad Budstikka.


Årets programleder

Begrunnelse: Vinneren i kategorien "Årets programleder" viser sikkerhet, bevissthet og tydelighet, stor grad av nærhet og interesse for innholdet, og ikke minst en medrivende lekenhet som avslører god innsikt om rolleforståelse i forholdet til både publikum og medvirkende. Takk for glimrende innsats, og gratulerer til Kristian Bålsrød og VF24.


Åpen klasse

Begrunnelse: Kategorien "Åpen klasse" er preget av nettopp noe vel åpne kriterier.
Dette gjør klassen vanskelig å delta i - og er også vanskelig å bedømme.
Men det må handle om godt TV, gode historier, og evnen og viljen til å fortelle disse godt.
For å drive seeren gjennom et program med opplevelser som holder fingrene unna fjernkontrollen, kreves dessuten god dramaturgisk oppbygging og fortellerglede representert med intensitet og glød, gjerne utporsjonert med kunnskap om rytme, og evne til å skape innlevelse hos publikum. Årets vinner fyller absolutt alle krav med god margin i sine produksjoner. Gratulerer til Avisa Nordland for GlimtMagasinet.

Årets nyhetssak

Sløvåg – BTV
Begrunnelse: Godt journalistisk arbeid på en viktig hendelsesnyhet. Reporteren har fått tak i øyenvitner, noe som gjør at vi kommer tett på de som ble rammet og får mulighet til å sette seg inn i situasjonen til de som er berørt. Dette er en godt løst nyhetssak.


Årets reportasje

”Tyrkiske spioners drømmeutsikt” – Aftenposten-TV
Begrunnelse: Original og morsom vinkling på fellesstoff som som for mange ikke ble til annet enn pressekonferansen. Her har reporteren funnet en vinkel ingen andre hadde og har satt sammen saken på en fin måte. Reportasjen har et bra anslag og er godt klippet, med glimt i øyet og innslag av humor. En VJ-reportasje til etterfølgelse for andre VJ`er rundt omkring. Kort lengde som viser at man ikke må lage lange saker for å lage de gode.

Årets lokal-TV stasjon 2007

Begrunnelse: Årets lokal-TV stasjon endret navn i 2007 og har utmerket seg sterkt ved å heve seg fra en delt 6. plass til en 2. plass på seerstatistikken 4. kvartal 2007. De fleste som har endret navn har rast på seerstatistikken, men ikke årets lokal-tv TV stasjon. Fra 2003 og frem til 2007 har stasjonen hatt en av landets beste inntektsøkninger, og i 2007 førte det til at stasjonen kom blant de stasjonene som får desidert best betalt pr. seer i reklamemarkedet. I 2006 ble en av stasjonens nyhetsankere kåret til årets programleder, og stasjonen er i 2007 nominert i både reportasje og nyhetsklassen.

Årets lokal-TV stasjon for 2007 er fvntv.


 

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no