Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon
« Tilbake
Du er her »

Norske mediebedrifter og mobiloperatører gjør mobilsurfing enklere

Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Telenor og NetCom inngikk 12. desember en avtale med formål å gjøre mobilt Internett enda mer attraktivt å bruke. Nå blir det enklere for mobilsurfere å sette den startsiden de ønsker, i tillegg blir det lettere å ha oversikt over egne favorittsider.

Mobiltelefoner som selges med abonnement, er gjerne satt opp med mobiloperatørens startside. På enkelte modeller har det vært utfordrende å endre til en annen startside. Dette ønsker MBL, Telenor og NetCom å gjøre noe med. Operatørene vil derfor i en testperiode på seks måneder tilby en teknisk løsning som forenkler brukernes valg av startside. Startsideløsningen vil igangsettes så snart operatørene har gjennomført teknisk utvikling og tilpasning.

De av MBLs medlemmer som ønsker å delta i uttestingen, kan legge inn en knapp på sin mobilt-Internett-forside. Her kan mobilsurfere klikke for å velge siden som sin startside, og/eller man kan velge å få startsiden som favoritt (såkalt bokmerke). Både startside og bokmerker skal enkelt overføres selv om man bytter mobiltelefon. Partene vil også etablere et forum for samarbeid og erfaringsutveksling vedrørende mobilt Internett.

Utgangspunktet for samarbeidet er et felles ønske om å gjøre mobilt Internett mer attraktivt. I dag tilbyr norske mediebedrifter et rikt innhold særlig for PC-brukere, i økende grad er mye av det samme innholdet tilpasset mobilsurfing. Eksempelvis mater i dag en rekke av de største mediene automatisk sine siste nyheter til operatørportalene. Dette er blant de mest populære mobilt Internett-sidene hos operatøren, samtidig som de gir god trafikk til mediene som har produsert innholdet.

- Vi er svært fornøyd med at det blir lettere for mobilbrukere å skifte startsider. Vi som innholdsleverandører kan med dette bygge relasjoner til brukerne, og vi vil nå kunne konkurrere på like vilkår. På denne måten blir mobilt internett lettere tilgjengelig, og kundene får bedre valgmuligheter. Dette gir helt klart et stort løft for bruk av mobilt internett, sier Ivar Rusdal, styreleder i MBL.

- Vi ser frem til å fortsette et godt samarbeid med MBL for videre utvikling av mobilt Internett, og vi har tro på at tiltakene vi nå gjør vil ha positiv effekt, sier Rolv-Erik Spilling, divisjonsdirektør Telenor.

Her er avtalen mellom MBL og Telenor

Her er avtalen mellom MBL og NetCom

 

 

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no