Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon

Vinnere årets mediepriser NETT 2008

6. mai ble Årets Mediepriser delt ut på Ole Bull Scene i Bergen.

De 60 bidragene er fordelt på fem klasser; Nasjonalt nyhetsnettsted, lokalt nyhetsnettsted, innovasjon, nisjenettsted og årets nettsted. Klassen for innovasjon er den mest populære klassen.

Det skjer stadig en nivåheving på de norske nettstedene, og forskjellen på de beste og de nest beste er blitt mindre. – Vi ser tydelig at kvaliteten på bidragene blir stadig bedre. For oss er det en meget gledelig observasjon, men det gjør også juryjobben vanskeligere, uttaler juryleder Geir Engen, fagsjef for nye medier i MBL.

Juryen har bestått av Geir Engen (juryleder) fagsjef for nye medier i MBL, Claude R. Olsen i Tekno Media og  Trine Tvetbråthen fra Dagbladet Medialab.

Det ble delt ut priser i fem klasser:

Årets Nettsted 
Nominerte:
www.budstikka.no
www.aftenposten.no
www.klikk.no

Vinner: Aftenposten.no 

Juryens begrunnelse: Årets nettsted har i lang tid hatt en massiv nyhetsdekning kombinert med en rekke nyttige og brukervennlige tjenester. Når det i tillegg etableres nye og imponerende nisjepregede tjenester blir resultatet intet annet enn strålende.

Årets nasjonale nyhetsnettsted
Klasse: Nasjonal
Nominerte:

www.vg.no

www.dagbladet.no

www.aftenposten.no

Vinner: VG.no 

Juryens begrunnelse: Årets nasjonale nyhetsnettsted er alltid på hugget i sin nyhetsdekning og bruker i tillegg sine ressurser til å lage egne dyptpløyende saker. Prisvinneren utnytter på en eksemplarisk måte nettets muligheter i form av grafikk, live-blogging og aktiv kommunikasjon med brukere og eksperter.

Årets lokale nyhetsnettsted
Klasse: Lokal
Nominerte:

Fædrelandsvennen 

Budstikka.no 

Bergensavisen 

Vinner: Budstikka.no

Juryens begrunnelse: Årets lokale nyhetsnettsted har en egen evne til å legge ut interessant lokalinformasjon som busstider, oversikt over barnehager, foreninger og boligoverdragelse på sine lokalsider. Dette gjør vinneren til det komplette lokalnettstedet.

Årets nisjenettsted
Klasse: Nasjonal
Nominerte:

Aftenposten Reise 

Kjendis.no 

Tønsbergs Blads LiveCity 

Vinner: Aftenposten Reise

Juryens begrunnelse: Reisesidene til vinneren har flere nyttige tjenester som oversikt over flyforsinkelser, UDs landssider, arrangementer og nedlastbare byguider. Med disse tjenestene fremstår årets nisjenettsted som en meget god nettside for reisestoff, der leserne finner det de trenger, og litt til.

Årets innovasjon
Nominerte:

VG – liveblogg
Nettavisen – annonsepruduktet RedSans 

Dagbladet - kystkartet 

Vinner: Dagbladet - kystkartet

Juryens begrunnelse: Hvem kunne ane at en oversikt over satellittdata hvor skip befinner seg, kan være interessant for den jevne leser? En innovativ medarbeid er hos prisvinneren har utviklet et system for å hente ned disse dataene, for så og presentere dem på et interaktivt kart, som vi ser posisjonene til enhver tid . Kystkartet er et funn for alle som bor - eller har hytte - langs kysten og vil følge skipstrafikken.

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no