Søk:
Søk
# Avis           # Ukepresse           # TV/radio           # Nett/mobil           # Trykk/distribusjon

Årets kvinnelige medieleder i 2009: Marianne Drivdal i Tvedestrandsposten

Marianne Drivdal, redaktør og disponent i Tvedestrandsposten er kåret til årets kvinnelige medieleder i 2009. Prisen deles ut for ellevte gang og aldri har juryen hatt flere kandidater til vurdering. Prisen ble delt ut på Medienettverkets høstmøte i Oslo onsdag.

Marianne Drivdal begynte som redaktør og disponent i Tvedestrandsposten i 2003 og overtok jobben etter to menn. Det er første gang prisen går til Sørlandet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet; ”Prisen for 2009 går til en medieleder som også i krisetider har klart å øke både opplaget og driftsmarginene for sin bedrift. Fra å være en grå lokalavis med dårlig økonomi og synkende opplag, er Tvedestrandsposten de siste årene forvandlet til en moderne lokalavis med økende opplag og solid økonomi. I 2008 oppnådde avisen sitt beste årsresultat noensinne og leverte en driftsmargin på 13,2 prosent.

Tvedestrandsposten setter dagsorden i lokalmiljøet og er ikke redd for å ta opp kontroversielle saker. Prisvinneren har også, med svært små ressurser, bygget opp avisens nettutgave. Drivdal fortjener også ros for å være bevisst på å rekruttere kvinner, og hun fremstår som en tydelig og engasjert leder. I avisens redaksjon er kvinnene i flertall.

-En høyst velfortjent pris. Med finanskrise og både opplag og resultat i fritt fall for de fleste mediebedrifter, er det beundringsverdig at hun har klart både å fornye det journalistiske produkt, øke opplaget og driftsmarginene. Tvedestrandsposten hadde i fjor størst lesertilfredshet blant de små A-presseavisene. Drivdal er en moderne leder som selv deltar aktivt i produksjonen og er flink til å fremheve sitt team, sier juryleder Synnøve Skeie Fosse.

Det er Medienettverket – Forum for kvinner i ledelse som står bak prisen, som deles ut til den kvinnelig medieleder som har markert seg særlig som leder, og som kan vise til oppnådde resultater, journalistisk markedsmessig, økonomisk eller organisatorisk. Gjennom sitt virke skal hun fremstå som et forbilde for andre kvinnelige medieledere.

Juryen har bestått av: Synnøve Skeie Fosse (juryleder), Grethe Gynnild Johnsen, NRK,

Gro Møllerstad, Hodejegerne, Berit Nyman, Fagpressen, Pål Bjerketvedt, NTB og Trine Østlyngen

 

Disse har fått prisen de foregående år:

2008: Kristin Skogen Lund, Aftenposten

2007: Sjefredaktør Marianne Mowinckel, Vi over 60

2006: Featureredaktør Gry Egenes, Dagens Næringsliv

2005: Sjefredaktør Ellen Arnstad, Aller/Henne

2004: Underholdningssjef Tordis Aavatsmark, NRK

2003: Sjefredaktør Kjersti Løken Stavrum, KK

2002: Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd, Dagsavisen

2001: Adm. dir/ansv. red Brit Kyllingstad, NTB Pluss

2000: Ansvarlig redaktør Marit Haukom, Tønsbergs Blad

1999: Disponent Gudrun Botnen Rollefsen, Finnmark Dagblad

 

Aktivitetskalender


Tidligere nyhetsbrev: Uke 23 | Uke 5 | Uke 4 | Uke 3 | Uke 2 | Uke 51 | Eldre »
Medienettverket Aviskatalogen Unge lesere Papirkjøp AS Mediebedriftenes klareringstjeneste NADA Avis i skolen

Kongens gate 14, 0153 Oslo | Telefon: 22 86 12 00/46 86 03 77 | Telefax: 22 86 12 02 og 22 42 26 11 | post@mediebedriftene.no